חדרים לפי שעה - בלוג כתבות צימרים דיסקרטיים

כאן תמצאו כתבות מעניינות על חדרים לפי שעה בצפון, במרכז וגם צימרים דיסקרטיים בדרום

בגידות ומוסר בעידן הטכנולוגי

עידן המידע הדיגיטלי הביא עמו שפע של יכולות חדשות לתקשר עם אנשים אחרים, להביע את עצמינו ואפילו להבנות את הזהות האישית שלנו. מושג הפרטיות עבר גם הוא טרנספורמציה יסודית עד למצב בו קשה לנו לדמיין מצב בו אירוע משמעותי יקרה לנו ולא נשתף אותו עם מאות אנשים, או שלא נפרסם את דעותינו באופן פומבי כדי שיגיעו לכמה שיותר אנשים. היעלמות הפרטיות שלנו נוגעת לכל תחומי החיים, החל מהתמונות שאנחנו מעלים לרשת ומופיעות במנועי החיפוש השונים, ועד לפרופילים שאנחנו פותחים באתרים שונים, אליהם אנשים זרים יכולים גם הם להיכנס.


בגידות ומוסר בעידן הטכנולוגי

מצד שני – הרשת מאפשרת לנו לעשות דברים שלא היינו מרשים לעצמינו לעשות בחיים האמתיים – לבנות לעצמינו זהות חדשה ותחתיה לנהל חיים שונים לגמרי במרחבי הרשת. יש בכך המון יתרונות, שחרור ויכולת לבטא את עצמינו בלי מעצורים. מצד שני, אנשים רבים מנצלים את האנונימיות לאינטרסים האישיים שלהם תוך שהם פוגעים באנשים אחרים וזה, תסכימו איתנו, כבר ממש לא בסדר.

עובדה זו מעלה שאלות רבות בנוגע להתנהלות סובלנית המכבדת את האחרים בסביבה המקוונת ולגבי הגבולות המוסריים של המשתמשים. ניתן לנצל את הרשתות החברתיות כדי לבצע שינויים חברתיים מהותיים, לארגן מחאות ואפילו להפיל משטרים, אבל מצד שני אפשר גם לנצל אותן כדי להשיג פרטנרים לסקס, לנהל רומנים מחוץ לנישואים, להטריד מינית, להתחזות לאנשים אחרים וגם לעבור על החוק.

המפתיע הוא, שהרשת מציעה לכל אותם אנשים קהילות מקוונות בה הם יכולים להשיג את מבוקשם. ב-99% מהמקרים לא מדובר בעבירה על החוק אלא מתיחת גבולות המוסר שלב אחד קדימה. אם לפני עשור אנשים היו מזדעזעים מהמחשבה שאנשים יחפשו סטוץ ללילה דרך אפליקציה או שאנשים נשואים יחפשו פרטנרים לבגידות, היום זה מקובל, בשם הריגוש והגשמת הפנטזיות.


מכופפים את המוסר במרחב המקוון

אתרים כמו טינדר ו-mixxxer מציעים היכרויות לסטוצים על בסיס מיקום ותמונות, את הסטטוס הזוגי תגלו אחר כך. הבעיה היא שבאתרים אלה המראה תופס מקום חשוב וכדי לקבל כמה שיותר פניות רצוי להעלות תמונה ולוותר על האנונימיות. כך יוצא שמשתמשים רבים מעלים תמונות גוף בלבד, מה שיכול להיחשב למושך אם מדובר בגוף יפה, אבל במידה ומדובר בגוף ישראלי ממוצע וקצת שעיר, המשיכה שהתמונה מצליחה לייצר שואף לאפס. מה גם שנשים רבות מעדיפות לראות את פניהם של הפרטנרים הפוטנציאלים וגם תמונה של בטן עם ריבועים יכולה להרתיע אותן.

גם אתרי ההיכרויות המסורתיים יותר מושכים אליהם אנשים נשואים רבים המעדיפים להשמיט את הפרט הקטן הזה מכרטיס ההיכרות ולהציג עצמם כפנויים. אתרים רבים מודעים לבעיה וחוסמים מתחזים, אבל ברוב המקרים העניין יתגלה רק לאחר שמשתמש אחד או יותר יחווה מפח נפש כתוצאה מגילוי האמת על המתחזה. אפליקציות הסטוצים הצליחו "לנקות" את אתרי ההיכרויות ממשתמשים נשואים או לא פנויים, אך קיימים מתחזים רבים שעליהם קצת יותר קשה לעלות. מדובר לרוב באנשים המשקרים לגבי הרקע האישי שלהם, או לגבי המראה החיצוני. גם כאן לא מדובר במעשה פלילי אלא בהטעיה מכוונת ומעשה די לא מוסרי כלפי מי שמעוניין להכיר על-פי קריטריונים מסוימים.

הדבר המצחיק הוא שמתחזים רבים יעדיפו להפנות את האשמה דווקא כלפי אלא שחשפו אותם ונפגעו מהם, לרוב בטענה שנאלצו להתחזות כדי שאנשים יתנו צ'אנס להיכרות איתם. לפעמים מדובר בטענה המבוססת על ניסיון אישי כואב ולבחירתכם אם להתחשב בכך או לא, אבל לרוב מדובר באנשים שיש להם מה להסתיר ולפני שאתם מוחקים כל צורת התקשרות אליהם, עשו לכם ולמשתמשים האחרים טובה ודווחו עליהם.

עונש מוסרי – איך להתמודד עם מתחזים או בוגדים ברשת?

לזכותן של הרשתות החברתיות אפשר להגיד שהן גם הצליחו לפתח אצלנו את היצירתיות בכל הנוגע להתמודדות עם אנשים מפוקפקים. תופעת השיימינג – לעג לאנשים או לחברות לאחר ביצעו דבר עבירה או מעשה הנתפס כשלילי, הפכה לרווחת בעידן של שחיתויות ומחאות חברתיות. נכון, יש כביסות מלוכלכות שלא ראוי לכבס בפומבי ולפעמים אנשים רבים הופכים למוקד שיימינג על לא עוול בכפם. אבל אם נפלתם קורבן למתחזה או לאדם שהטריד אתכם, השיימינג יכול להיות נקמה מתוקה שיכולה גם לגרום לו לחדול ממעשיו.

העמוד byefelipe מציג צילומי מסך של תגובות מעליבות של בחורים לאחר שנדחו על-ידי בחורה או שלא קיבלו ממנה תגובה. אז נכון, להתעלם זה פוגע ואף אחד לא רוצה להרגיש כאילו הוא אוויר כשהוא מחזר (או מנסה לפחות) אחרי מישהי, אבל רצף קללות בטח לא יגרום לכם להרגיש יותר טוב עם עצמכם ואם כן – החשיפה הפומבית תדאג שלא תרגישו טוב לגבי זה. עמודי הפייסבוק שיחות טינדר שקורעות אותי ושיחות מתיקיית ה-other מעלים צילומי מסך משיחות הכרות בין בחורים לבחורות, חלקן משעשעות, חלקן הזויות וחלקן מעידות על הניסיונות הקיצוניים למשוך תשומת לב או לפגוע בצד השני, פעמים רבות בלי סיבה. ראו הוזהרתם.

מהי הדרך הטובה ביותר להימנע ממצבים כאלה? זהירות, זהירות ועוד קצת זהירות. הרשת מלאה באנשים טובים שמחפשים זוגיות אבל גם באנשים בעלי כוונות קצת פחות טובות והרבה פעמים קשה להבדיל בין שני הסוגים. אם היתלתם לשוחח עם מישהו ועולה בכם החשד שזהותו מפוקפקת נסו לדלות ממנו פרטים שיאשרו או יפריכו את החששות שלכם.

מתחזים ישתמשו לרוב בתמונות שאינן שלהם או בתמונות ישנות שלהם כדי למנוע מצב של זיהוי. בקשו מהצד השני לראות תמונות נוספות, או את פרופיל הפייסבוק שלו. לרוב האנשים לא תהיה בעיה לתת את הפייסבוק האישי אבל אם אתם נתקלים בהתנגדות או בהתחמקות, מותר לכם לחשוד. שיחות הן דרך מצוינת לגלות אם הפרטים הניתנים לכם סותרים ולכן מומלץ מאוד לא למהר להיפגש לפני שמנהלים כמה שיחות בטלפון.